Programma:
23-09-2018 Waterloo - WB
29-09-2018 Iowa City - WB
06-10-2018 Meulebeke - BRICO
07-10-2018 Ronse - BRICO
13-10-2018 Lokeren - BRICO
14-10-2018 Gieten - Superprestige
18-10-2018 Ardooie - losse cross
21-10-2018 Bern (Zwi) - WB
28-10-2018 Ruddervoorde - Superprestige
Derde plaats in wereldbekermanche Heusden-Zolder

'Vertrouwen is niet plots weg'

  Geplaatst op 26 december 2017

Na twee zeges op rij (in Namen en Sint-Niklaas) werd Wout vandaag tweede in de wereldbekermanche van Heusden-Zolder. "Ik had een goed gevoel in de beginfase, maar toen Van der Poel versnelde, moest ik passen."

Wout startte prima aan de wedstrijd en beantwoordde vlot een eerste versnelling van Van der Poel. Zo sloegen de twee tenoren van het veldrijden snel een kloofje op de rest van het deelnemersveld. Een ronde later prikte Wout zelf, waarna Van der Poel op zijn beurt een gaatje moest laten, maar de Nederlander kwam op de lange wegstrook vlot opnieuw aansluiten.

Wat volgde -na iets minder dan een half uur wedstrijd- was een nieuwe versnelling van de Europese kampioen. Het was meteen de beslissende... "Ik moest een gaatje laten en kreeg dat niet meer dicht", geeft Wout toe. "Vreemd wel, na die eerste twintig minuten, maar ik kon Mathieu op dat moment niet volgen."

Ook later in de wedstrijd vond Wout zijn goede benen van Namen en Sint-Niklaas niet terug. "Ik kon zelfs mijn tempo niet hoog genoeg houden om Laurens Sweeck af te houden. In de finale mikte ik wel vol op die tweede plaats en het zag er ook naar uit dat dat zou lukken, tot ik in de fout ging en Laurens zo alsnog naar die dichtste ereplaats snelde. Hij was iets sterker in de sprint."

"Geen paniek"

Niet dat Wout na afloop in zak en as zat. "Ik had gewoon niet die frisheid in de benen zoals in Namen of Sint-Niklaas. Maar goed, in die drukke eindejaarsperiode kan je niet elke dag even sterk zijn. Ik kan alleen maar hopen dat het donderdag in Loenhout opnieuw beter loopt."

Panikeren doet hij in elk geval niet. "Ik heb vertrouwen getankt in Namen en Sint-Niklaas. Dat ben ik niet plots verloren na één mindere wedstrijd, hé. Dit is sowieso niet te vergelijken met het verschil tussen Mathieu en mij vóór de stage. Dit is sneller te vergeten. Donderdag in Loenhout gaan we er opnieuw tegenaan."

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors