Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Derde plaats in Wachtebeke

'Voelde me beter dan vorige week'

  Geplaatst op 24 november 2018

Na zijn complete offday in het Tsjechische Tabor -vorige zaterdag- keek Wout uit naar de Ambiancecross in Wachtebeke. Tegen de overmacht van Mathieu van der Poel en een alweer sterke Michael Vanthourenhout was hij in Domein Puyenbroeck nog niet opgewassen. In een sprintje hield hij wel Eli Iserbyt af voor plaats drie. 

Wout nam een goede start in Wachtebeke. Samen met Eli Iserbyt, Mathieu en David Van der Poel, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch en Toon Aerts kleurde hij mee de openingsfase.

Eerst versnelde Iserbyt, later Vanthourenhout. Geen van beide slaagde er in een kloof te slaan. Dat kan Mathieu van der Poel wel iets na halfkoers. Vanthourenhout beet zich nog een tijdlang vast in het wiel, maar ook de West-Vlamig moest de rol lossen. 

Ook Wout probeerde aan te klampen, maar door een valpartij bij de balken, moest hij de rol lossen. "Ik zat al aan mijn limiet toen Mathieu en Michael versnelden. Door die val moest ik helemaal de rol lossen. Van dan af focuste ik mij op de derde podiumplaats, een duel met Gianni Vermeersc en Eli Iserbyt."

Vermeersch moest afhaken, Iserbyt hield stand in het wiel van de wereldkampioen. In een sprintje trok Wout toch het laken naar zich toe. "Ik voelde me in elk geval een stuk beter dan in Tabor", vertelde Wout na het losrijden. "Zeker in de beginfase zat er voldoende 'power' in de benen. Met dit gevoel reis ik door naar Koksijde voor een van mijn favoriete manches van de Wereldbeker. Ik kijk er absoluut naar uit."

Fantastische bedrijven

Sponsors