Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
BK-zilver voelt aan als een nederlaag

'Was gekomen om te winnen'

  Geplaatst op 14 januari 2019

Toon Aerts kroonde zich in Kruibeke toch Belgisch kampioen veldrijden. Daarmee maakt Aerts een einde aan een reeks van drie tricolores van Wout. "Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Ik was gekomen om te winnen. Maar tezelfdertijd kan ik niet anders dan toegeven dat Toon vandaag net iets beter was. Hij is de verdiende kampioen."

"Ik had vandaag nooit het gevoel zoals ik dat de voorbije jaren in kampioenschappen had", vertelde Wout op de persconferentie achteraf. "Zeker in de laatste twee ronden was Toon sterker. Hoe dat komt? Ik heb er geen verklaring voor. Blijkbaar is het niet evident om een negatieve tendens in één twee drie om te keren. Het is al het hele seizoen op en af."

Wout had nochtans geen slechte wedstrijd achter de rug. Nadat hij in de beginfase wat terrein moest prijsgeven, nam hij wat later toch het heft in handen, zette Aerts onder druk en nam een tiental seconden voorsprong op het loodzware parcours in Kruibeke.
 
"Ik dacht dat ik vertrokken was en geloofde er in om die kloof verder uit te bouwen. Maar ik begon toen de foutjes op te stapelen en geraakte helemaal uit het ritme. Ik bleef ook niet rusig genoeg. Vanaf dan werd het een hele lange wedstrijd."
 
In de slotronde liet Wout het wat lopen, waardoor Aerts zijn voorsprong nog uitbouwde. "Het kalf was toen al verdronken, natuurlijk. Maar ik was ook stikkapot. Dit is jammer, want ik heb hier in alle rust naar toe kunnen leven. Een domper, maar morgen gaat de zon opnieuw op, hé. Ik hoop in Otegem deze kater toch al een beetje door te kunnen spoelen. Daarna vertrek ik naar Alicante voor een korte stage met de Jumbo-Vismaploegmaats."
 
Via deze link vindt u trouwens nog een leuke fotoreeks terug van het BK. Geniet even mee.
 
©Kramon
 
 
 
Fantastische bedrijven

Sponsors