Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Dubbelslag voor Wout op dag 2 Ronde van Denemarken

Winst en leider

  Geplaatst op 02 augustus 2018

Dat hij naar Denemarken afreisde om te scoren, vertelde Wout daags voor zijn afreis naar de Ronde van Denemarken. Gisteren trok hij nog de sprint aan voor ploegmakker Tim Merlier. Vandaag ging hij zijn eigen kans. En met succes!

In de lastige finale in en rond Vejle maakte Wout in de slotfase het verschil op de oplopende aankomststrook. Hij hield de Deen Kamp en de Amerikaan Carpenter netjes af. Goed voor zijn allereerste zege op de weg in het buitenland.

"Een zege die ik opdraag aan Michael Goolaerts", zou Wout na afloop vertellen. "Ik had ook graag mijn zegegebaar in zijn richting gemaakt. Maar de ontlading overheerste op dat moment. Ik ben vooral blij dat de media eindelijk nog eens kunnen schrijven over mijn sportieve prestaties in plaats van over alle heisa rond mijn transfer."

Wout liet onlangs weten dat hij zijn contract bij zijn huidige team zal uitdoen, maar nadien naar een WorldTourteam trekt. Intussen kwam het nieuws dat Sniper Cycling wordt overgenomen door Aqua Blue Sport, het Ierse procontinentale team.

"Veel commentaar kan ik daar niet op geven, want ik weet persoonlijk nergens van", klonk het eergisteren nog. "Ik lees het ook maar in de media. Daarom ben ik zo blij dat het nu opnieuw kan gaan over mijn sportieve prestaties."

Onze wereldkampioen veldrijden mikt nu vol op eindwinst in Denemarken. "Heel graag. Al wordt daarin de tijdrit van zaterdag beslissend. Schrijf maar op dat ik mijn uiterste best zal doen."

 

 

 

 

Fantastische bedrijven

Sponsors