Programma:
23-03-2019 Milaan - Sanremo
29-03-2019 E3 BinckBank Classic
31-03-2019 Gent-Wevelgem
07-04-2019 Ronde van Vlaanderen
14-04-2019 Parijs-Roubaix
21-04-2019 Amstel Gold Race
Vierde keer primus in vijf jaar

WINST IN BREDENE

  Geplaatst op 29 december 2018

Wout heeft zaterdadg in Bredene zijn tweede seizoenszege behaald. Zijn vierde overwinning in deze Brico Cross, zijn derde op rij trouwens. Eén demarrage rond halfkoers volstond om het verschil te maken.

De Brico Cross in Bredene kende een gesloten karakter gedurende het eerste derde van de wedstrijd. Lintvorming die, hoe meer de koers vorderde, hoe meer scheurtjes opleverde. Na een versnelling van Jens Adams ontstond een kopgroep van vijf, met ook nog Quinten Hermans, Laurens Sweeck, Gianni Vermeersch en Wout van Aert.

Rond halfkoers viel de beslissing toen Wout doorschoof naar de kop van de koers en het tempo de hoogte injaagde. "Ik wist dat er op de schuine kantjes altijd wat rek op kwam. Daar trok ik vol door. Er was veel wind en ik hoopte dat er achter mij opnieuw een groepje zou gevormd worden. Het plan pakte perfect uit."

Ronde per ronde kon hij zijn voorsprong verder uitbouwen. Niemand vormde in het laatste wedstrijdkwart nog een bedreiging. Goed voor zijn tweede seizoenszege. "Het was inderdaad geleden van in Ardooie dat ik won. En of het plezant is om in de regenboogtrui nog eens de handen in de lucht te kunnen steken. Dat het de vierde keer is dat ik in Bredene win, doet nog meer deugd. Ik kom hier graag. Er hangt een ontspannen sfeer. Dat is in de belangrijkere crossen in deze eindejaarsperiode wel eens anders. En ik ben op mijn best als ik ontspannen ben."

Vandaag staat in Diegem de avondcross op de agenda. De laatste confrontatie van 2018. Tevens ook de laatste wedstrijd op Belgische bodem voor het Belgisch kampioenschap in Kruibeke.

Foto: ©Photopress.be

Fantastische bedrijven

Sponsors