Programma:
22-10-2017 Koksijde - WB
29-10-2017 Ruddervoorde - SP
01-11-2017 Koppenbergcross - DVV Trofee
12-11-2017 Gavere - SP
19-11-2017 Bogense - WB (Denemarken)
25-11-2017 Zeven - WB
26-11-2017 Hamme - DVV Trofee
16-12-2017 Antwerpen - DVV Trofee
17-12-2017 Namen - WB
Wout rondt ontsnapping met vier succes vol af

Winst in GP Pino Cerami

  Geplaatst op 19 juli 2017

Na een break en een stage heeft Wout gisteren de competitie hervat in de GP Pino Cerami. En dat deed hij met succes. In Framerie nam hij de maat van drie kompanen waarmee hij maar liefst 120 kilometer op pad was. 

Wielrennen blijkt dat toch geen exacte wetenschap. En gelukkig maar... Wout had er in de GP Cerami zin in. Op 120 kilometer van de finish trok hij in de aanval met de Luxemburgse ex-veldrijder Jempi Drucker (BMC), Dries Devenyns (Quick.Step Floors) en de Fransman Benjamin Thomas (Armée de Terre). "Een onmogelijke opdracht om vooruit te blijven", bleef Wout lang realistisch. "We waren maar met vier. En het was zó ver. Eigenlijk maakte ik me niet te veel illusies."

Ook al verliep de samenwerking tussen de vier voorbeeldig, bij het aanvangen van de plaatselijke ronden in Frameries, toen nog vijftig kilometer op het menu stond, bedroeg de voorsprong nog amper tweeëneenhalve minuut van de maximaal vijf minuten bonus. Eigenlijk niemand die er toen nog in geloofde. 

Derde zege

Maar Lotto-Soudal en WB Veranclassic, de twee teams die het peloton menden, slaagde er uiteindelijk toch niet in om de kloof te dichten. "Omdat we er in de finale toch begonnen in te geloven", gaat Wout voort. "En misschien ook een heel klein beetje omdat ze zich hadden misrekend..." 

Dus sprintte het kwartet op de lichthellende aankomststrook zowaar voor winst. Daarin haalde onze wereldkampioen het van Jean-Pierre Drucker en Dries Devenyns. "Een mooie zege", vond Wout, die eerder deze zomer ook al de Ronde van Limburg en de Elfstedenronde op zijn naam schreef. "Dit is het soort wedstrijden dat ik graag rijd. En na een periode van rust ben ik meestal niet slecht. Dit is zeker een opsteker voor mijn verdere zomerprogramma." 

De volgende opdracht is de Rad am Ring in het Duitse Nürburg. Die wedstrijd vindt binnen een tiental dagen plaats. 

 

Foto's: ©Pascal Vande Putte en Eddy De Bie

Fantastische bedrijven

Sponsors