Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
'Nieuwe partners geven me enorme boost'

Wout voortaan renner van Cibel-Cebon Offroad Team

  Geplaatst op 05 oktober 2018

Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert maakt sinds 1 oktober deel uit van het Cibel-Cebon Offroad Team, een eenmansploeg dat tot het eind van het huidige veldritseizoen zal bestaan.

 


Wout van Aert zal het huidige veldritseizoen dus afwerken als individuele profrenner in de eenmansploeg Cibel-Cebon Offroad Team, met Caps als extra 'main partner'. Het nieuwe team is het gevolg van de verrassende maar noodzakelijke wending in Wouts carrière. 

"Een wending die het begin is van een nieuw tijdperk in mijn loopbaan, met de focus vooruit", verwoordt Van Aert het zelf. "Ik ben echt opgezet met het feit dat ik de komende maanden het vertrouwen krijg van een aantal nieuwe partners, die met mij de krachten willen bundelen om deze winter mooie resultaten te boeken. Dit geeft me een extra boost om er vol tegenaan te gaan en mijn regenboogtrui op die manier alle eer aan te doen." 

Wout zal dus het hele veldritseizoen afwerken in zijn nieuwe shirt. Het is weliswaar de bedoeling om ondertussen een plekje te zoeken in een WorldTourteam waarin hij in 2019 zijn wegseizoen zal afwerken. Voor alle duidelijkheid: vandaag zijn er nog geen concrete afspraken in welke ploeg hij volgend voorjaar zal rijden. 

Deze eenmansploeg is een tussentijdse oplossing waarbij de verschillende partners een opportuniteit zagen om samen met Wout van Aert een succesverhaal te creëren. Er is echter geen ambitie om dit eenmansteam verder uit te bouwen. Wouts hoofddoel voor de eerstvolgende jaren is en blijft het veldrijden in de winter te combineren met een wegprogramma op WorldTourniveau.  

Tot slot nog een niet onbelangrijk weetje: op de wedstrijden zullen in de fanshop uiteraard ook de nieuwe shirts te koop aangeboden worden. Als peter en meter engageren Wout en zijn echtgenote Sarah zich bij deze om de integrale winst daarvan aan 'To Walk Again', het project waarvan Marc Herremans de bezieler is, te schenken!  

 

Foto: ©Kramon

Fantastische bedrijven

Sponsors