Programma:
Voorlopig geen geplande wedstrijden
Wout geeft ook in Brugge-De Panne goede indruk

'Zwaarste arbeid is achter de rug'

  Geplaatst op 22 maart 2018

Vijfde voorjaarskoers van negen voor Wout, gisteren. Net als de voorbije wedstrijden reed hij ook tussen Brugge en De Panne een alerte koers. "Er stond echter te weinig wind om in de Moeren het verschil te maken."

Start in Brugge, waarna het parcours zich via een paar kasseistroken -zoals de Steenstraat in Esen- een weg richting de heuvelzone baande. "Maar de Kemmelberg en co kwam te vroeg in de koers om van betekenis te kunnen zijn", besefte Wout. "Het was sowieso niet zinvol om daar al kruit te verschieten."

Wel interessant: drie passages in de Moeren. Waaiers gegarandeerd, zeker als de wind gunstig staat. Helaas, ook dat was gisteren niet het geval. "Bij de eerste passage namen we met de ploeg initiatief, samen met de Quick.Step en Lotto-Soudalrenners. Het scheurde wel, maar het liep al even snel opnieuw samen. De wind stond gewoon niet gunstig genoeg om echt koers te maken."

Foutje in finale

Een foutje ook van de Wout en teammaats gisteren: tijdens de laatste passage lieten ze zich even verrassen en kwamen in een tweede waaier terecht. "Maar we zijn rustig gebleven en konden al bij al vlot terugkeren. Waarna de logische massasprint volgde. Samen met Michael Goolaerts slaagde ik er in om Zico Waeytens goed af te zetten, maar Zico heeft helaas nog te weinig competitie (hij was out met een polsblessure) in de benen om effectief ook prijs te sprinten."

Toch heerste vooral tevredenheid in de ploeg. "We waren collectief in orde, vind ik. En de conditie gaat nog steeds in stijgende lijn. Hopelijk kan ik daar binnenkort ergens de vruchten van plukken."

Zondag Gent-Wevelgem

De veertien dagen van de waarheid komen er straks aan, met respectievelijk Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde en Parijs-Roubaix. "De zwaarste arbeid is achter de rug. Morgen (vandaag dus) staat er nog een stevige training op de agenda, daarna volgen twee dagen rust in functie van Gent-Wevelgem, zondag."

Foto: ©Glenn Coessens

Fantastische bedrijven

Sponsors