Programma:
24-02-2018 Omloop Het Nieuwsblad
03-03-2018 Strade Bianche
04-03-2018 GP Industria & Artigianato
14-03-2018 Nokere Koerse
18-03-2018 GP de Denain
21-03-2018 Driedaagse Brugge - De Panne (1 dag)
25-03-2018 Gent - Wevelgem
28-03-2018 Dwars door Vlaanderen
01-04-2018 Ronde van Vlaanderen
Wout zonder schade richting belangrijke driedaagse in Binck Bank Tour

'Zware dag vlotjes overleefd'

  Geplaatst op 10 augustus 2017

"Regen van bij de start en een hele dag koérs." Dat was de samenvatting van dag 4 van Wout in de Binck Bank Tour, zijn eerste World Tourwedstrijd op de weg uit zijn carrière. Wout overleefde vlot, stijgt een plek in het klassement en zag als toemaatje spitsbroeder Tim Merlier naar een knappe derde plaats sprinten.

Geen rit voor pannenkoeken, de vierde etappe in de Binck Bank Tour die zowel startte als finishte in het Limburgse Lanaken. Een hele dag lang stonden de hemelsluizen open, daarenboven legde het peloton er duchtig de pees op.

Zo kregen we een afvalllingswedstrijd waarin een aantal sprinters onderweg overboord werden gekieperd. Onder hen onder meer Arnaud Demare en Marcel Kittel. De overwinning was voor Edward Theuns. Wouts ploegmaat en slaapkamergenoot Tim Merlier sprintte naar een derde stek, voor jongens als Sagan en Dylan Groenewegen, onlangs nog ritwinnaar van de laatste Tourrit met aankomst op de Champs Elysées. 

"Knappe sprint van Tim Merlier"

"Schitterende prestatie van Tim", schatte Wout dat resultaat van zijn ploegmaat in. "In de finale probeerden we hem zoveel mogelijk te helpen en voorin te houden, maar uiteindelijk was het Tim zelf die zich een weg naar voor baande en een plekje zocht -en vond- in de trein van Trek-Segafredo. In het wiel van Theuns zat hij ideaal."

Wout zelf zorgde er in de slotkilometers vooral dat hij (net als gisteren trouwens) zonder schade binnenliep. Dat deed hij op een 27ste plaats. In het klassement wint hij één plekje: hij schuift van 15 naar 14, nog steeds met dezelfde achterstand van 21 seconden op leider Küng.

Ondertussen komen we stilaan in de beslissende fase van deze zevendaagse rittenkoers. Die begint morgen met een lastige etappe in Limburg, gevolgd door een Ardennenrit (zaterdag) en de afsluitende trip door de Vlaamse Ardennen met aankomst in Geraardsbergen (zondag). 

(archief)foto: ©Marcel Hilger

Fantastische bedrijven

Sponsors